68 éve, 1956 október 23

Megosztás

Az 1956-os magyar forradalom 68 éve, október 23-án tört ki Magyarországon, a kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen.

Ünnepi megemlékezésünk kezdetén megkoszorúztuk Kristóffy Iván, egykori 56-os menekült és Dr. Szabó Árpád volt unitárius püspök, 2021-ben leleplezett emlékplakettjeiket. Néhai Kristóffy Iván és felesége, Ursula nagyban hozzájárultak a székelykeresztúri és concordi unitárius gyülekezetek testvérkapcsolati programjának kiépítéséhez és működtetéséhez. Az iskolánkban a mai napig működő ösztöndíjprogram is az ő munkásságukat és nagylelkűségüket hirdeti. Dr. Szabó Árpád erdélyi unitárius püspök volt 1996-2008 között. A középiskolát a keresztúri Unitárius Gimnáziumban végezte 1945-48 között. Püspökként nagyon sokat tett az iskolánk fejlesztéséért.

A koszorúzást követően Szőcs Annamária történelem szakos tanár ismertette és szemléltette az 1956-os magyar forradalom eseményeit. Ezt követően rövid irodalmi és zenei összeállítás következett, melyben közreműködtek: Oni Adorján XI. A osztályok tanuló és iskolánk gitárosainak egy része, Demeter Annabella magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő és Palkó Zalán Koppány zenekarvezető irányításával. Köszönet mindenkinek, aki a megemlékezés előkészítésében és lebonyolításában részt vállalt és az ünnepi eseményen részt vett!

(További fényképek az eseményről, az iskola Facebook oldalán.)

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=bmugim&set=a.1025462436226242

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük