Nyelvek Európai Napja

Megosztás

Szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napja alkalmával a IV. osztályosokkal a nyelvtanulás fontosságáról és hasznáról beszélgettünk, majd egy projekt keretében a diákok csoportmunkában, párban vagy egyénileg jelenítették meg egy-egy plakáton a témával kapcsolatos véleményüket, elképzeléseiket, amit be is mutattak az osztálytársaknak. Az ötletes munkákból megtudhattuk, hogy ki miért szeretne idegen nyelven beszélni és melyik országba látogatna el a legszívesebben.

A nagyobb osztályokban, azaz az V, VI, VII, IX.B és X.A osztályokban, ebben az évben a „Tongue Twisters, Story Riddles & Fun Facts”, vagyis magyarul „Nyelvtörők, Történetrejtvények és Érdekes Tények” című program került megrendezésre bemutatók által ezen a napon. Az esemény célja az volt, hogy a diákok számára szórakoztató, ugyanakkor tanulságos és kreatív kihívásokat nyújtson, amelyek segítenek fejleszteni az angol nyelvi készségeiket.

A program során a diákoknak lehetőségük volt különféle nyelvtörőket gyakorolni, amelyek nemcsak a kiejtésüket és beszédtechnikájukat javították, hanem sok nevetésre is alkalmat adtak. A történetrejtvények segítségével logikai gondolkodásukat fejleszthették, míg az érdekességek (Fun Facts) révén új ismeretekkel gazdagodhattak rengeteg különböző témában.

Felelős tanárok: Nagy Emese és Tófalvi Kinga

(További fényképek az iskola Facebook oldalán találhatók.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük