A Berde Mózes Unitárius Gimnázium a Covid-19 által okozott társadalmi korlátozások kényszere alatt az online iskolai oktatást más Hargita megyei iskolákhoz hasonlóan a GSuite platformon szervezte meg. Viszonylag rövid időn belül minden tanulónk saját online elérhetőséget kapott és az oktatás az online térbe költözött, ahol a tanórák szinkron és aszinkron formában zajlottak. Az online oktatás időszakában a tanórák a Google Classroom és a Google Meet alkalmazások segítségével valósultak meg. A belső iskolai online platform létesítése mellett iskolánk diákjai igény szerint Székelykeresztúr város támogatásával személyi táblagépeket, illetve laptopokat kaphattak az online oktatáshoz szükséges feltételek eléréséhez.

2020. december második felében az elemi osztályos gyermekek kézhez kapták azokat a táblagépeket, amelyeket a városi tanács támogatásával, egy közbeszerzési folyamat végeredményeként megvásároltunk. Eleddig minden olyan elemi osztályos diák részesülhetett ebből a támogatásból, aki igénylést nyújtott be az iskolához.

A 2020-as év utolsó napján nagy örömünkre megérkeztek az 5–12. osztályosoknak szánt, ugyanabból a támogatási és közbeszerzési alapból vásárolt laptopok is. Az 5–12. osztályosok laptopjainak kiosztása az év első napjaiban megtörtént. Minden diák, aki igénylést nyújtott be az iskolához, január közepéig átvehette az online oktatáshoz szükséges korszerű, új eszközét.

Az elemi osztályosok eszköze

Az 5-12. osztályosok eszköze

A közbeszerzési eljárás harmadik tételeként, a pedagógusoknak szánt számítógépes munkaeszközök is kiosztásra kerültek. E helyen köszönetet mondunk Székelykeresztúr Város Önkormányzatának az iskolánk számára biztosított jelentős összegű támogatásért, amivel reményeink szerint a sokak számára megpróbáló online oktatási forma színvonalát jelentősen javíthatjuk.