Elhunyt Kristóffy Iván, az amerikai ösztöndíjprogram egyik alapítója

Megosztás
1932–2021

Szomorúan vettük tudomásul, hogy 2021. február 23-án az Egyesült Államokban Kristóffy Iván távozott az élők sorából.

Kristóffy Iván és a néhai felesége, Ursula, a Massachussets állambeli Concordi Unitárius Univerzalista Egyházközség (First Parich) régi, megbecsült tagjai voltak, akik nagyban hozzájárultak a székelykeresztúri és concordi unitárius gyülekezetek testvérkapcsolati programjának kiépítéséhez és működtetéséhez.

A két gyülekezet testvérprogramjából eredő ösztöndíjprogramnak az elmúlt 25 évben számos kedvezményezettje volt. A rendszerváltást követő évtizedekben alapított program létrejötte nagymértékben elhunyt hittestvérünk életét és munkásságát dicséri.

Kristóffy Iván 1932. július 5-én született Debrecenben. Egykori 1956-os menekültként került az Egyesült Államokba. Székelykeresztúrra 1996-ban tett látogatást felesége társaságában.  Ez alkalommal a nh. Fekete János igazgatóval való találkozásuk után elhatározták, hogy a Székelykeresztúron tanuló szegényebb sorsú diákoknak amerikai támogatókat igyekeznek szerezni ahhoz, hogy elvégezhessék tanulmányaikat. Időközben a program nagyon kiszélesedett, számos diákunk nemcsak a líceumi évek alatt, hanem egyetemi tanulmányai alatt is ösztöndíjban részesült a támogató családok jóvoltából.

Immár csak néhai Kristóffy Ivánt Peter fia és ennek 3 felnőtt gyermeke, továbbá néhai Andrew fia és ennek 3 felnőtt gyermeke gyászolja. Pihenése legyen csendes, emlékét tisztelettel megőrizzük iskolán újkori történetének kiválóságai között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük