Irodalom

Megosztás

ÁPRILY LAJOS Szépirodalmi Verseny

A magyarországi Szentendrei Református Gimnázium XX. Alkalommmal szervezte meg a Kárpát-medencei ÁPRILY LAJOS versenyt, melynek szépirodalmi kategóriájába iskolánk négy diákja nevezett be. Krisán Mónika Szilvia és Györgyi Rózsa Virág VI. osztályos tanulók fogalmazásaikért egy-egy emléklapot kaptak, Patakfalvi Andrea-Viktória, V-es tanuló ezüst helyezést nyert, Nistor Orsolya– X.B osztályos tanuló versekkel pályázott, szintén ezüst oklevelet nyert. Mindketten az oklev;l mellett egy-egy értékes könyvcsomagot nyertek. Gratulálunk csodálatos eredményeikért.

REMÉNY REGÉNY Könyvolvasó Verseny

A 2020-2021-es tanévben Demeter Annabella magyar szakos tanárnő a székelykeresztúri Városi Könyvtárral karöltve újra meghirdette a REMÉNY REGÉNY elnevezésű könyvolvasó versenyt V-VIII.osztályos tanulók számára. A verseny egész tanéven át tartott. Célja, hogy minél több olvasmánnyal, regénnyel ismerkedjenek meg a tanulók. Minden elolvasott és bemutatott könyv pontot ért az oldalszámok függvényében. A verseny könyvjutalmait a székelykeresztúri Városi Könyvtár ajándékozta, melyet ezúttal is tiszta szívből köszönünk. Külön köszönet Lőrinczi Edit könyvtárosnőnek támogatásáért, biztatásáért, a jutalomcsomagok összeállításáért. A verseny győztesei:

I .hely: Czire Boróka Eszter– VI.osztályos tanuló

          Krisán Mónika Szilvia– VI. osztályos tanuló

II. hely: Demeter István Dávid– VII. osztályos tanuló

          Lakatos Réka– V. osztályos tanuló

III. hely: Kovács Noémi– V. osztályos tanuló

          Barabás Anna– VII. Osztályos tanuló

Dicséret: Vári Petra– VII. Osztályos tanuló

A könyvek olyanok, mint a tükör, mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz.-mondja Zafon A szél árnyéka című könyvében. Reméljük, mindenki megtalálja egyszer azt a könyvet, mely tükröt tart lelkének. Gratulálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük