Tanszercsomag támogatás (Tichet social) – 2022 ősz

Megosztás

Tisztelt Szülők!

A 133-as Sürgősségi Kormányrendelet alapján az óvodás és az általános iskolás tanulók tanfelszerelés — támogatásban részesülhetnek. A támogatás egyszeri anyagi juttatást jelent, melynek értéke 500 lej. (tichet social)

Jogosultak azok a családok, akiknek az idén JÚLIUSBAN az 1 főre eső nettó jövedelmük nem haladja meg:

  • az iskolások esetében az 1275 lejt. (beleszámít minden jövedelem a gyerekpénz is, a szociális juttatások is.)
  • óvodások esetében a kérést a Helyi Tanácshoz kell leadni (részletes információ a Helyi Tanácsnál)

Azon személyek gyerekei, akik külföldön dolgoznak munkaszerződéssel (vagy anélkül) nem részesülhetnek a támogatásban.

Szükséges iratok:

– Kérés (típus) az iskola titkárságán igényelhető.

– A családtagok érvényben levő személyi igazolványai (14 éven felüliek esetében), születési bizonyítványok (14 éven aluliak esetében).

– Válási végzés (ha van).

– A júliusi hónap nettó jövedelmét igazoló iratok (fizetési igazolások, gyerekpénz szelvény vagy banki kivonat, nyugdíjszelvény, más jövedelemre vonatkozó igazoló iratok: ösztöndíjak, földterületek, ingatlanok bérbeadása, szociális juttatások.

– Városi pénzügy (ANAF) által kibocsájtott igazolás azok számára, akiknek nem volt jövedelmük 2022. júliusában.

Az iratcsomó leadása az iskola titkárságán: 2022. szeptember 5 – 9.-e között, 9 -től 13 óráig!

A kérés kitöltésében segítünk, de csak hiánytalan iratcsomót fogadhatunk el!

Tichete Sociale Sprijin  Educational,  Anul scolar 2022 / 2023

BeneficiariCriterii Eligibilitate*Note
  Copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar    Copilul este înscris într-o unitate de învățământ preșcolar, conform Legii educației naționale nr. 1 / 2011; Venituri venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (nivel VMG / VMI  luna iulie 2022)Acordarea tichetelor este condiționată de frecvența regulată la grădiniță Stimulentul educațional se acordă, la cerere, unuia dintre părinți La stabilirea venitul lunar pe membru de familie vor fi exceptate categoriile de venituri enumerate in norme aplicare L 248/2015 (Art. 10 alin. (2), (alocati, burse, vmg, asf, etc. – enumerare non-exhaustiva)
  Copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat primar  Venituri venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (2.550 lei in iulie 2022); deci 1.275 lei / membru familie La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie, vor fi luate în considerare absolut toate veniturile èStimulentul educațional se acordă, la cerere, unuia dintre părinții elevului, înregistrată până la data de 1 septembrie la Primarie sau la școala la care elevul este înscris. Inclusiv: indemnizația de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copii, burse pentru elevi și studenți, ajutorul acordat soțiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu. arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea.
  Copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat gimnazial  Venituri venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (2.550 lei in 2020); deci 1.275 lei / membru familie La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie, se iau în considerare absolut toate veniturile 
         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük