Közösségépítés, reformáció, Dél-Erdély

Megosztás

A Berde Mózes Unitárius Gimnázium 2022. november 3-5. közötti hétvégén a reformáció jegyében tartott tematikus hétvégét. A tanulmányi kirándulással egybekötött eseménysorozat főszereplői a líceumi ciklus kezdő osztályai voltak, de az utazásban tizedikes és tizenegyedikes diákok is részt vettek. A délerdélyi kirándulás során Vajdahunyadra, Gyulafehérvárra és Dévára látogattunk. Déván részt vettünk a Dávid Ferenc egyházalapító püspök emlékére szervezett ifjúsági zarándoklaton. A vasárnapi napon iskolánk igazgatója Dr. Lakatos Sándor lelkész-vallástanár végezte a szószéki szolgálatot és a kilencedikes diákok az iskola hagyományához híven alkalmi műsort mutattak be a székelykeresztúri unitárius templomban. A kilencedikesek hétvégi programjának szervezését Ladó Orsolya és Zsidó Csaba kilencedik osztályokkal megbízott osztálynevelők biztosították. Az alkalmi műsor elkészítésében Székely Tiboldi Anikó, Ladó Orsolya magyar szakos tanárok, valamint Farkas Orsolya és Kászoniné Fejős Gabriella lelkésznők nyújtottak hathatós segítséget. Az istentiszteletet követően a székelykeresztúri unitárius egyházközség teával és kaláccsal kedveskedett az emlékező diákközösségnek. A gimnázium szervezésében zajlott tartalmas programsorozatot a gimnázium és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta. E helyről is köszönjük a támogatást és a pedagógusok munkáját!

A 24. Dávid Ferenc Emlékzarándoklatra 2022. november 5-én került sor, Déván. Iskolánk 65 diákkal és 6 kísérő tanárral vett részt ezen az eseményen. Utazásunk keretében megálltunk Gyulafehérváron, ahol megnéztük a székesegyházat és megnéztük a történelmi városrészt. Ellátogattunk Vajdahunyadra is, ahol a megtekintettük az impozáns várat. Mindhárom megállónak fontos jelentősége van Erdély története szempontjából, amelyre ez utazás és zarándoklat alatt rövid történelmi összefoglalókkal igyekeztünk felhívni a diákok figyelmét. A tanulás mellett, utazásunk közösségépítő jellege is fontos. Lelkiekben gazdag, élménydús napot tudhatunk a hátunk mögött.

A délerdélyi utazásunk a közösségi hétvége programjának részét képezte. A vasárnapi napon istentisztelettel és reformáció témájú alkalmi műsorral zárjuk a tematikus programunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük