Tizenkettedikesek ballagása!

Megosztás

A Berde Mózes Unitárius Gimnázium a 2023. május 25-én tartott ballagási ünnepély keretében 36 végzős diákot búcsúztatott. A végzősök reggel 9 órától az unitárius tempomban ünnepi áhítat keretében búcsúztak. Az ünnepi áhítatot Farkas Orsolya iskolalelkész végezte, a diákok részéről Bálint Imola végzős diák mondott köszönetet az elmúlt 4 év alkalmaiért és a támogatásért. Az udvari ünnepély keretében Dr. Lakatos Sándor igazgató úr elsőként köszöntötte a végzősöket. A Magyar Unitárius Egyház képviseletében Nt. Andrási Benedek főjegyző úr mondott köszönetet az iskolának, a szülőknek és a támogató közösségnek.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Biró Barna Botond úr, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki közéleti szereplőként és egyben iskolánk véndiákjaként bíztatta a végzősöket. A díszmeghívottak sorában jelen volt Demeter Levente főtanfelügyelő úr, Burus Siklódi Botond úr, az RMPSZ elnöke, Lászlóffi Pál-István ny. elnök úr, Koncz Hunor János polgármester úr, Sebestyén Zsolt alpolgármester úr, Rátz István és Tőkés Lehel megyei tanácsosok, a város iskoláinak igazgatói, valamint további egyházi és világi elöljárók, partnerek és támogatók.A ballagási ünnepély keretében Béni Etelka végzős tanuló Elekes Ferenc, Tisztesség adassék című versét szavalta, Nistor Orsolya a végzős diákok nevében mondott búcsúztatót. A fáklyaátadás rendjén Böjte Tímea, tizenegyedik osztályos tanuló mondott beszédet. Az elemi osztályosok nevében Ladó Ágnes első osztályos tanuló búcsúztatta a végzősöket.

Az idei tanévben a XI. és XII-es diákok szavazata és a tanári kar döntése alapján Bálint Imola XII.A osztályos tanuló nyerte el a Kriza János-díjat. Az újkori Unitárius Gimnázium történetében Berde Mózes díjban részesül az a diák, aki mind a 4 líceumi tanévét tízes általánossal abszolválta. A díjat legutóbb 2021-ben volt lehetőségünk kiosztani. A 2019/2023-as évfolyamon Fazakas Tünde érdemelte ki ezt a ritka kitüntetést.

A XII. osztályos diákok titkos szavazata alapján szintén Bálint Imola nyerte el a nh. Bartha Alpár lelkész által alapított Tolerancia díjat. Burus Siklódi Botond úr, a Romániai Magyar Pedagógusszövetség országos elnöke a szövetség díját Gellérd-Székely Ágota végzős diáknak adta át. A Hargita Megye Tanácsa által felajánlott díjakat Rátz István képviselő úr nyújtotta át Fodor Beáta-Klementina, Patakfalvi Csaba-Lajos és Domokos Botond végzős diákoknak.Az Unitárius Nők Országos Szövetségének díjában Ferencz Timea-Eszter végzős tanuló részesült. A Gondviselés Segélyszervezet jutalomban részesítette Bálint Imola, Demeter Gergő, Ferencz Timea-Eszter tanulókat. A díjakat Bartha Alpár lelkész úr, a szervezet munkatársa nyújtja át. Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet részéről Lőrinczi Zsófia alelnök oklevelet nyújtott át az egyletes munkatársaknak. A Crişan Alexandru úr által 2015-ben létrehozott díjat, amit azon végzős diák vehet át, aki gimnáziumi évei alatt a legtöbbet fejlődött román nyelvből idén Fazakas Tünde végzős érdemelte ki. A díjat a család megbízásából Csiszér- Rajti Tibor-Sándor tanár úr adta át. Az idei évben a Killyéni Preisner Imre emlékére lapított díjban Mátyás Helga részerült, a Dr. Elekes Domokos egyházi főgondnok emlékére felajánlott díjat Nistor Orsolya vette át.

Hargita Megye Tanfelügyelősége által felajánlott díjat Fazakas Tünde diák vehette át a főtanfelügyelő úrtól. Koncz Hunor János polgármester úr által felajánlott díjat Fodor Beáta-Klementina és Baranyai Dávid, az EMSZ által felajánlott díjat Szász Arnold vehette át Györgyi Attila elnök úrtól, az RMDSZ díját Bedő Tamás-Adrián vehette át Klein László elnök úrtól. Székelykeresztúr Város Önkormányzata Kulturális- és Sportbizottsága által felajánlott díjakat Béni Etelka és Nistor Orsolya diákok vehették át. A díjakat Sebestyén Zsolt alpolgármester nyújtotta át.A Székely Nemzeti Tanács által felajánlott díjat Mátyás Helga, a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség jutalmát Bálint Imola és Bálit Renáta végzős diákok kapták meg. Az Erdélyi Ifjúsági Egyesület szintén jutalomban részesítette a legaktívabb ifjú munkatársakat. A FUDOSHIN sportklub különdíjban részesítette Patakfalvi Csaba-Lajos végzős diákot. A díjat Fazakas István edző nyújtotta át.

Ballagási ünnepélyünk keretében köszönetet mondtunk 39 év pedagógusi munkájáért az iskolánk ügyéhez való ragaszkodásáért Farkas Ágnes német szakos tanárnőnek nyugdíjba vonulása alkalmával. Munkaközösségünk nevében Dr. Lakatos Sándor igazgató és Nt. Andrási Benedek főjegyző úr díszoklevelet és virágot nyújtott át. Kívánunk az ünnepeltnek egészségben eltöltött hosszú, nyugodt, áldásokban gazdag nyugdíjas éveket.A Berde Mózes Unitárius Gimnázium Vezetőtanácsa és végzős diákjai nevében tisztelettel megköszönjük valamennyi felajánlott díjat és jutalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük