Magvetés az ifjúságért – csapatépítő tevékenységek a kilencedikesek számára – 2023. november

Megosztás

Iskolánk kezdő líceumi osztályai az iskolai hagyománynak megfelelően egy délerdélyi tanulmányi kiránduláson vettek részt, amely keretében részt vettek a 25. Dávid Ferenc Emlékzarándoklaton is 2023. november 4-én Déván. Utazásunk keretében megálltunk Gyulafehérváron, ahol megnéztük a székesegyházat és megnéztük a történelmi városrészt. Ellátogattunk Vajdahunyadra is, ahol a megtekintettük az impozáns várat, felelevenítettük és kiegészítettük az Erdély történetével kapcsolatos ismereteinket. Mindhárom megállónak fontos jelentősége van Erdély története szempontjából, amelyre ez utazás és zarándoklat alatt rövid történelmi összefoglalókkal igyekeztünk felhívni a diákok figyelmét. A tanulás mellett, utazásunk közösségépítő célja is fontos. Az utazás végén a diákok egy vetélkedőben is részt vettek, mely vetélkedő során a legjobb pontszámot Gui Lara IX. B osztályos tanuló érte el. Lelkiekben gazdag, élménydús napot tudhatunk a hátunk mögött.

A kilencedik osztályosok közösségépítő programja november 12-én folytatódottamikorra a kilencedikesek egy közös alkalmi műsort készítettek elő, amit a székelykeresztúri unitárius templomban a tanulmányi kirándulás során megszerzett ismeretek és tapasztalatok alapján mutattak be.

2023. november 12-én. Dávid Ferenc egyház alapító püspökünkre és a reformációra emlékeztünk a székelykeresztúri unitárius templomban. Az istentiszteleten a szószéki szolgálatot Farkas Orsolya iskolalelkész végezte. A IX. osztályosok irodalmi összeállítását Székely-Tiboldi Anikó és Demeter Annabella magyar szakos tanárnőknek, Nemes Annamária zene szakos tanárnőnek, illetve Palkó Zalán lelkésznek köszönjük. A hagyományos bemutatkozó műsor előkészítése a kilencedik osztályosok beavató programjának részét képezte. A műsor összeállítását csoportos alkotótevékenység előzte meg az gimnázium órákon kívüli programja keretében. A templomi ünnepélyt a délerdélyi tanulmányi kirándulás és a dévai zarándoklaton való részvétel előzte meg 2023. november 4-én. A kilencedikesek tanulmányi kirándulásáról és a csapat építő program részleteiről az iskola https://www.facebook.com/bmugim profilján is képes beszámolót tettünk közzé.

A tanulmányi kirándulást és az oktatási programot idén is támogatta a BGA Zrt. Köszönet érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük