Protestáns Felekezetek Országos Vallásolimpiája – 2022

Megosztás

„A rád bízott drága kincset őrizd meg…” 

2Tim 1,14a

A rendezvénnyel kapcsolatos zárógondolatok


2022. április 20-22. között a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban került megszervezésre a Protestáns Felekezetek Országos Tantárgyversenyének IV. kiírása.A rendezvényen közel száz V-XII. osztályos diák vett részt, akik a verseny megyei szakaszán a legjobb eredményeket érték el megyei szinten. Az olimpia központi bizottságának elnöke dr. Lukács Olga egyetemi professzor asszony volt a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának dékánja. A bizottság ügyvezető elnöke Csáki Péter úr volt, a Románia Kisebbségügyi Államtitkárságának tanácsadója.

A rendezvényzáró istentisztelet keretében megtisztelt jelenétével Ft. Kovács István úr, a Magyar Unitárius Egyház Püspöke, Kallós Zoltán úr, Románia Kisebbségügyi Államtitkára és Nt. Szegedi László Tamás úr, az Erdélyi Református Egyházkerület Generális Direktora. A záró istentisztelet keretében Nt. Rácz Norbert Zsolt úr, a Magyar Unitárius Egyház Főjegyzője végezte a szószéki szolgálatot.

A rendezvény megvalósítását Románia Tanügyminisztériuma, a Magyar Unitárius Egyház, az Erdélyi Református Egyházkerület, a Nagyváradi Református Egyházkerület, Székelykeresztúr Város Polgármesteri Hivatala és a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium támogatta.

Köszönetet mondunk Koncz Hunor-János úrnak, Székelykeresztúr Város Polgármesterének, Demeter Levente úrnak, Hargita megye Főtanfelügyelőjének, valamint Bogos Mária vallás szakos tanfelügyelő asszonynak a szervezésben nyújtott hathatós támogatásért.

Köszönet illesse Szűcs Éva asszonyt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület tanügyi tanácsosát, Nagy Tibor-Sándor urat, az Erdélyi Református Egyházkerület tanügyi tanácsosát és Andrási Benedek urat, a Magyar Unitárius Egyház oktatási előadó-tanácsosát.

Végül megközönjük minden résztvevőnek, kisérő tanárnak, központi bizottsági tagnak, illetve a vendéglátó tanári karnak a versenyre szánt időt és munkát. Isten áldjon mindenkit!

Kontakt:

Lakatos Sándor: 0744-829860, sandorlakatos@gmail.com

Farkas Orsolya: 0753517142, orsiczy.farkas@gmail.com

Titkárság: 0266-244249, titkarsag@berdemozes.ro

Tisztelt Vendégünk! Isten hozta Székelykeresztúron a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban. Városunk és iskolánk örömmel fogadja az olimpia résztvevőit. Reméljük valamennyien tartalmas és eredményes együttlétnek örülhetünk. Az itt látható QR kód segíthet eligazodni a településen és megtalálni kisvárosunkban az alábbi programban szereplő helyszíneket. Bármilyen kérdéssel forduljon bizalommal a fentebb nevezett személyekhez, vagy bármelyik szervező társunkhoz.     

A rendezvényen résztvevők elszállásolása a gimnázium bentlakásában, az unitárius egyházközség Barátság, (Orbán Balázs 16. sz.) illetve a Hűség (Orbán Balázs 14. sz.) vendégházaiban, valamint a római katolikus plébánia vendégházában, a Kolping központban lesz megoldva (Szabadság tér 60. szám). A regisztrációnál minden résztvevőt eligazítunk, és elkísérjük a szállásra. Több parkolási lehetőség is rendelkezésre áll: az épületek udvarán, illetve az iskola előtti parkolókban.

A Központi Bizottság tagjai számára a nyitó napon 15:30-órától munkaértekezletre kerül sor a Gimnázium épületében. A bizottság elnöke Dr. Lukács Olga, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának Dékánja.

Kisérő tanárok figyelmébe:




Mi-hol Székelykeresztúron?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük